CubeQ – nem is olyan megnyugtató

Az Android platformon nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban az árkád játékok. Ennek alapja talán, hogy a sima érintőpanelen elég körülményesen lehet bonyolultabb irányításokat megvalósítani, révén, hogy az ujjunk nem érzi hol a határ. Egy nemrég megjelent játék is ebbe a táborba sorolható, az irányítása és a játékmenet is pofon egyszerű.

2014-11-28_00004

A CubeQ-t a RabirWare fejlesztette, és nemrégiben került fel az Play áruházba. Ez azért is nevezetes mert egy újabb magyar remekmű látott napvilágot a játékpiacon. A végeredmény pofon egyszerű: mi a vörös négyzettel vagyunk, mellyel végig kell csúszkálni a többi között, úgy, hogy ne érintsük a fehéreket.

2014-11-28_00003

A játékos nem simán repül a térben, hanem csúszkál össze vissza, és nekünk kell korrigálni a mozgását. Ráadásul a régebben megszokott árkád űrhajós játékokkal ellentétben itt a fehér négyzetek nem egyszerű egyenes vonalban repülnek, hanem mindent a fizikai motor vezérel. Ezáltal pattognak egymásról, a falról, és össze-vissza forognak a világban. Ennek köszönhetően a játék teljesen kiszámíthatatlan, minden egyes kör teljesen egyedi. Persze rendelkezésre állnak Power Up-ok is. Ilyen például a zöld négyzet, ami életet ad, vagy a lila, amitől 5 pontot kapunk. Persze itt nem áll meg a tudomány, a citromsárga négyzet valamilyen véletlenszerű hatást gyakorol a játékosra. Van, hogy egy rövid időre vonzani kezdjük a többi négyzetet, de van, hogy taszítjuk őket. Esetlegesen megnöveli vagy megfelezi a játékos méretét.Mindez persze könnyűnek hangzik, de néha olyan szeszélyes pillanatok is adódnak, ahol minden tizedmásodperc számít.

2014-11-28_00002

A cikk írásakor a CubeQ 225 forintos áron érhető el a Google Play áruházból. Van egy ingyenes demo is, ahol max. 67 pontig lehet elmenni, és nincsenek Power Up-ok. Érdemes kipróbálni!

Riba Dániel

Riba Dániel

Október 1-je óta népesítem a Gamedroid szerkesztőségi táborát.

You may also like...

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>