Modern Combat 4: Zero Hour – az FPS-ek sztárja

A Modern Combat 4 neve sokaknak ismerős lehet, hiszen debütálása óta az elsők között található a Google Play fizetős játékainak toplistáján. 2012 december 6-án jelent meg Android és iOS platformokra, azóta a mai mobilos FPS játékok egyik legmeghatározóbb tagja lett.

A játék a jól megszokott virtuális analóg karokkal irányítható, de akár gamepaddal is használhatjuk. Mondjuk ez utóbbit nekem nem sikerült beüzemelni, ráadásul még a billentyűzetet is csak korlátozott szinten kezeli a játék, hiszen egyedül a nyíl billentyűkre reagál, és sajnos egyedi gombkiosztásra nem ad lehetőséget a beállítások menüje.

A harcok közben számos fegyverrel van alkalmunk megmutatni az utunkba kerülő ellenséges erőknek, ki is az úr a terepen. Azonban a fejlesztők ezt tovább vitték egy szinttel, hiszen az egyes ölések után pénzt kapunk. A kapott pénzen pedig az aktuális fegyverünkre vehetünk különféle kiegészítőket, így alkalmunk nyílik a saját harci stílusunkhoz igazítani az arzenálunkat. A játék leírása szerint akár 20.000 lehetséges variáció létezik a fegyverek testreszabására.

Modern Combat 4 - Grafika

Az egyes küldetések során olyan meglepetéseket is tartogat számunkra a játék, mint például egy kis távirányított felfegyverzett robot irányítása. A csatákban általában nem egyedül kell Rambózni, hanem biztosított egy kisebb 2 vagy 3-4 fős osztag. Habár a társaink nem vetekszenek a Terminátorral, még mindig sokkal hasznosabbak, mint a legtöbb FPS játékban fellelhető “ne is jellemezzük” kategóriába sorolható segítők.

Grafikailag még ma is megállja a helyét a játék, és számos mai eszközt képes akadozásra kényszeríteni egy-egy akciódúsabb jelenetben. Persze itt is megnyilvánul egy hátránya a beállítás menünek, miszerint a grafikai szintet nem tudjuk magunknak testre szabni, hanem a játék önmagát konfigurálja be az készülékünkhöz. Ez néha téves beállításokhoz is vezethet, például tableteken hajlandó számos effektet bekapcsolni, még ha az eszköz nem is bírja el stabilan a terhelést.

Ha kijátszottuk a kampányt, további lehetőségeket kínál a többjátékos mód, melyben a világ játékosaival mérhetjük össze tudásunkat. Erre a készítők több játékmódot és karaktert is készítettek, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Modern Combat 4 -Multiplayer

Összességében egy remek FPS játékot alkotott a Gameloft, ami rengeteg órára a képernyő elé tudja tapasztani az embert.

A Modern Combat 4: Zero Hour a cikk írásakor 1570 Forintos áron érhető el a Google Play áruházban.

Riba Dániel

Riba Dániel

Október 1-je óta népesítem a Gamedroid szerkesztőségi táborát.

You may also like...

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>