Shadow Fight 2 – halálos árnyak Androidon

shadow-fight-2

A Nekki által fejlesztett Shadow Fight 2 nagyon klasszra sikeredett. Vagy mégsem? Valójában nincs nagy gond a játékkal, csak a mikrotranzakciós hurokkal van baj, amit az alkalmazás köré építettek. Ennek ellenére nagyon is játszható.

Elindításkor kapunk egy rövid intrót, amiből megtudjuk, hogy mitől lett Shadow az, aki. Miután a betöltés megvolt egy dojoban találjuk magunkat, némi tutorial kíséretében. Ha kiismerted a játék alapjait, irány a hadjárat.

A történet igen sablonos, de helytálló. Shogun és hadserege leigázza a környező falvakat, városokat, és a mi dolgunk, hogy rendet tegyünk. Természetesen a ranglétra aljáról kell felverekednünk magunkat. Azt viszont ne gondoljátok, hogy könnyű lesz, mert az ellenfeleket piszok nehezen lehet csak legyőzni, és a fegyvereket, páncélokat is nagyon lassan lehet feloldani, fejleszteni. Játékmódok közül van a hadjárat (tournament), a fő küldetés vonal (lynx), ami csak boost ellenfelekből áll, és van a túlélés (survival). Minden harc után XP-t kapunk, amiből bizonyos mennyiség megszerzése után szintlépés jár. Ezután pedig feloldhatunk bizonyos képességeket.

Screenshot_2014-09-30-17-11-47

Na és akkor jöjjön a fekete leves. A játék minden áron rá akar venni arra, hogy pénzt költs. Erre misem egyszerűbb példa, mint az energia szint, ami miatt csak korlátozott mennyiségű menetet játszhatsz egymás után azonnal. Ha nincs energiád, akkor vagy vársz minden egyes kis szakaszért 10 percet, vagy költesz a gyémántjaidból, ami a játékban eléggé drága kincsnek számít, mivel csak vásárlás esetén, vagy achievement feloldása után jár. Meg persze ott vannak a prémiumnak számító fegyverek, páncélok és egyebek is.

Screenshot_2014-09-30-17-13-22

A játék másik rossz pontja a hangzása. Szerintem pakolhattak volna bele még több hangot, mert így eléggé félkésznek mondható. Egyszerűen ráun az ember a folyamatosan ismétlődő kardcsapkodások és rúgások zörejére.

Hogy ne csak negatívumot mondjak, a grafika szép és igényes lett. Az árnyékos megoldás itt is hozzáad az élményhez, csak úgy, mint a Vectornál. A harcok hátterei is animálva lettek, ami még jobb hangulatot kölcsönöz a játéknak. A fizika durván realisztikusra sikeredett, minden mozdulat természetesnek hat. Igaz, néha frusztráló tud lenni, amikor egy jó kombót akarsz kivitelezni, és csak úgy átmész az ellenfélen.

Sajnos a kooperatív módot nem tudtam kipróbálni, ezért nyugodtan megkövezhettek, de valószínűleg mindenki sejti, hogy milyen.

Sajnálatos módon azt kell mondanom, csalódtam a Shadow Fight-ban. Amit műveltnek az alkalmazással egy kis pénzért, az már röhej. Mivel ingyenesen letölthető, megér egy próbát, de inkább keressetek egy ennél kevésbé pénzéhes játékot.

A letöltés itt lehetséges.

Horváth Balázs

Horváth Balázs

Horváth Balázs vagyok, szerkesztő a GameDroid androidos játék magazinnál. 2014 szeptember 28-án csatlakoztam a csapathoz, hogy átfogó cikkeket oszthassak meg minden Android gamerrel. :)

You may also like...

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>