Voxel Rush – minimalista, mégis nagyszerű

A Voxel Rush nem igazán abba a kategóriába sorolható, amit minden játékos be tud fogadni, ennek ellenére egy egészen elfogadható endless runner lett.

vox3

Az applikációt a HyperBees készítette még 2013-ban, és elég sikeres kis darab lett. Lényegében egy fuss a végtelenségig, kerüld ki az akadályokat és dönts rekordokat fajta játék. Nem lenne nagy újdonság, hiszen ilyenekből tizenkettő egy tucat, de eltértek a sablonos külcsíntől és a megszokott játékmenettől.

A Voxel Rush egyedisége az egyszerűségében rejlik. Nem egy “folyosón” kell rohangálunk egy figurával, és nem is kerget minket sem egy kövér rendőr, sem egy óriási szörny. Itt maga a játékos az, aki megy előre. Az akadályok nem igazán változatosak, csupán óriási téglalapokat kell kerülgetnünk, közben felszedve a kis színes kockákat, és egy-két rázós szakaszt túlélni. Ahogy az előző játékbemutatómban, úgy most is leírom, hogy van benne mikrotranzakciós vásárlási lehetőség, de közel sem annyi, mint a Shadow Fight-ban.

13rwer

Összesen háromféle felszedhető képességünk van. A kék, amitől átmehetünk a szilárd falakon, a sárga, ami belassítja az időt, és a piros, amivel extra pontokat kapunk. Mindhárom csak pár másodpercig használható, az idejüket viszont némi pénzzel növelni lehet.

Látványilag, ahogy az imént írtam nagyon egyszerű, de könnyen be tud szippantani. Olykor idegesítő lehet néhány grafikai bug (amit most nem részleteznék), de ezek nem annyira komolyak. A hangok tökéletesen illenek a játék hangulatához, kissé hasonlít egy house zenéhez, de azért mégsem. Szóval nagyon ott van a szeren.

A Multiplayert sajnos most sem tudtam tesztelni, mivel egyszer sem engedett felcsatlakozni a szerverre.

463336fg

Elmondhatom, hogy kellemeset csalódtam a Voxel Rush-ban. Egyszerűsége ellenére kihozták a játékból, amit csak lehetett. Nem garantálom, hogy maradandó élmény lesz mindenkinek, de aki letölti, el lesz vele pár napig.

A játék ingyenesen letölthető itt.

Horváth Balázs

Horváth Balázs

Horváth Balázs vagyok, szerkesztő a GameDroid androidos játék magazinnál. 2014 szeptember 28-án csatlakoztam a csapathoz, hogy átfogó cikkeket oszthassak meg minden Android gamerrel. :)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>