World Of Goo – az aranyos agyzsibbasztó

Az emberek általában nem kedvelik, ha agyilag a végletekig kimerítik őket. Ellenben ha kis aranyos ragacslabdák is a képbe kerülnek, akkor teljesen más a helyzet, és hosszú órákra a mobilunk képernyője elé tapadhatunk.

Screenshot_2014-10-07-12-24-37

És pontosan ezt teszi a 2D boy applikációja, mely a World Of Goo (Ragacsvilág) névre hallgat. A játék pofon egyszerű, különböző építményeket kell ragacslabdákkal alkotnunk, és a pálya végét jelentő csőhöz eljuttatni őket, a lehető legkevesebb lényecske felhasználásával. A pályáknak van egy minimális követelményük, de ezen felül bármennyi további labdát is megetethetünk a rozsdás csővel, amik ezután egy gyűjtőbe kerülnek. Később, a játék egy speciális módjában ezekkel az extra labdákkal építkezhetünk szabadon.

Screenshot_2014-10-07-12-26-18

Ahogy hagyjuk magunk mögött sorban a pályákat, akármilyen hihetetlen, de még egy történet is kirajzolódik a játékos előtt. Ebben nagy segítséget adnak egy fiktív karakter, név szerint a “Feliratfestő” hátrahagyott üzenetei, melyeket egyenként elolvashatunk. A játék során 2 történeti szál bontakozik ki egymás mellett. Az egyik a feliratok révén a sziget egykori története és bukása, a másik pedig a jelen kor, ahol mi magunk haladunk előre, és élesztjük újjá a helyet. A történet 4 évszakra tagolódik, kezdve a nyárral, majd ősz, tél és végül a tavasz is eljön. Az egyes fejezetek hangulata természetesen tükrözi a hozzá kötődő évszakot.

Screenshot_2014-10-07-12-26-23

A különböző feladatok megoldásához számos ragacslabdával ismerkedhetünk meg. Van, amit csak egyszer, de akad amit többször is felhasználhatunk. Ezeken felül korlátozott számban egy-egy pálya erejéig felbukkannak speciális labdák is, amelyek valamilyen különleges képességgel rendelkeznek. Persze az ilyen labdákhoz mindig kapunk egy rövid leírást egy humoros sztori formájában barátunktól, a Feliratfestőtől.

World-Of-Goo-Wallpaper1

A történet mellett a játék másik nagy erőssége a hangzás. A zenéket is a stúdió saját maga készítette, így azok tökéletesen beleillenek az adott pálya hangulatába. Ezek révén pedig még nehezebb megunni a World Of Goo-t. A remek koncepció, a zenék, és a vicces történet segítségével az elmúlt egy évben stabilan megtartotta a helyét a Top 100 fizetős játék listáján.

A cikk írásakor a World Of Goo teljes verziója 1000 forintos áron érhető el a Google Play áruházban, illetve rendelkezésünkre áll egy ingyenes DEMO változat is.

Riba Dániel

Riba Dániel

Október 1-je óta népesítem a Gamedroid szerkesztőségi táborát.

You may also like...

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>